7 Haziran 2012 Perşembe

SPOR ÇALIŞTAYI (22-23 MAYIS 2012)























                                          İl Genel Meclis Başkanlığına
                                               ÖNERGE                                 Sinop


              Sinop sporuna faal olarak hizmet veren; 1545 lisanslı sporcunun,3 kadrolu, 3 sözleşmeli, 30 fahri antrenörün,221 hakemin, 2 Milli sporcunun (yelken-bilardo) sorunlarının tespiti ve çözümü için spor camiası ile birlikte çözüme yönelik öncelikleri belirlemek amacıyla İl Genel Meclisince spor çalıştayı yapılmalıdır.
Bu çalıştay da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait tesislerin yeterlilik seviyelerinin değerlendirilmesi eksikliklerinin tespiti İl Müdürlüğü bünyesinde yer almayan spor tesislerinin yapımı spor kulüplerinin ve sporcuların sorunları gibi konular Gençlik ve Spor Komisyonun da  görüşülecektir.
            
             İl Genel Meclisince ilk kez yapılması düşünülen bu çalıştaya konuşmacı olarak;
             Birinci gün sabah bölümünde Sayın Valimiz Dr. Ahmet CENGİZ, İl Genel Meclis Başkanımız Sayın Uğur GİRESUN, İktidar Partisi Grup Başkan Vekili Sayın Güryay GÜZEL, Muhalefet Partisi Grup Başkan Vekili Sayın Abdullah BATUR, öğleden sonra ise Özel İdare Genel Sekreteri Sayın Orhan ALPAY, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Sayın Mustafa ÇELİK, ASKF Başkanı  Sayın Ayhan ÖZHAN,  Kulüpleri temsilen seçilen kulüp başkanı konuşacaklardır.
 İkinci gün İl Genel Meclisi Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanının ve Üyelerinin, spor kulüpleri başkanlarının konuşmaları.
         
              Üçüncü ve dördüncü gün ise komisyon üyeleri ile kulüp başkanlarının küme çalışmaları.
 Beşinci gün, sonuç bildirgesinin kaleme alınacağı kurulun çalışmaları(Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, ASKF Başkanı, Spor Camiası Temsilcileri ve Gençlik ve Spor Komisyon Üyelerinin  İmzaladığı  Çalıştay Raporu.) Çıkan Komisyon Raporunun İl Genel Meclisine arz edilmesi.
Dilek ve temenniler.
Meclis Başkanı Sayın Uğur GİRESUN’UN konuşmaları.
Sayın Valimiz Dr. Ahmet CENGİZ’İN kapanış konuşmaları.


Konu  Çalıştay yapılabilmesi için gereğini arz ederim 01.02.2012

                                                                                                                                                                                                                Abdullah BATUR
İl Genel Meclis Üyesi
CHP Grup Başkan Vekili


Sayın Medya Mensubu

Bilindiği gibi, İl Genel Meclisinde Spor Çalıştayı kararı alınmış, bir türlü uygulamasına geçilememişti. Bu günlerde yapılması planlanan çalıştayın tekrardan  ertelenmesi üzerine,  CHP Grup Başkan Vekili Abdullah BATUR Spor Kamuoyuna aşağıdaki açıklamayı yaptı.

Spor Kamuoyunun Bilgilerine

5302 Sayılı Kanunun İl Özel İdaresinin Görev ve Sorumlulukları bölümü Madde 6 da belirtildiği gibi İl Özel İdaresi Mahalli müşterek nitelikte olmak şartıyla;
a-)’ Gençlik ve Spor, ……………………………………………………. hizmetleri il sınırları içinde yapmakla görevli ve yetkilidir ‘ der.
 Sinop İl Genel Meclis CHP Grubunun, İl Genel Meclis Başkanının da görüşünü  alarak 01.02.2012 tarihli Spor Çalıştayı Önergesi İl Meclisince kabul görmüş Çalıştay yapılma kararı alınmıştı.
İlimizdeki bütün spor kulüplerinin kaynak aktarımı hususunda sabırsızlıkla beklediği çalıştay, 2. ve 3. Aylarda yapılamamış 4. Aya ertelenmişti. Konu Çalıştay bir kez daha ertelenip 5. Ayın yani Mayıs ayının sonuna bırakılmıştır.
 Meclisin aldığı bir kararı uygulamayı sürekli ertelemesi, bir ilin Karar Organı olan İl Meclisinin yetersiz kanaatini uyandıracağı gibi Meclise duyulan güveni de azaltır.
Bu erteleme kararından CHP Grubunun bilgisi ve onayı yoktur.

 5302 Sayılı Kanuna göre görev ve yetki alanımızda bulunan Spor Camiasına hizmeti geciktirmek sporcuları üzdüğü gibi CHP Grubunu da kırmıştır. 25.04.2012
  


                                                                                                              Abdullah BATUR
                                                                                                            İl Genel Meclis Üyesi
                                                                                     CHP Grup Başkan Vekili





                SAYIN VALİM , SAYIN BAŞKAN, SAYGIDEĞER SPOR YÖNETİCİLERİ

5302 SAYILI KANUNUN 6. MADDESİNE GÖRE İL ÖZEL İDARESİ MAHALLİ MÜŞTEREK NİTELİKTE OLMAK ŞARTIYLA; GENÇLİK VE SPOR,SAĞLIK, TARIM, SANAYİ VE TİCARET, İL ÇEVRE DÜZENİ PLANI, BAYINDIRLIK VE İSKAN, TOPRAĞIN KORUNMASI, EROZYONUN ÖNLENMESİ, KÜLTÜR, SANAT TURİZM, SOSYAL HİZMET VE YARDIMLAR, YOKSULLARA MİKRO KREDİ VERİLMESİ, ÇOCUK YUVALARI VE YETİŞTİRME YURTLARI İLK VE ORTA ÖĞRETİM KURUMLARININ ARSA TEMİNİ, BİNALARININ YAPIM BAKIM ONARIM İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI GİBİ ÇOK GENİŞ BİR ALANDA YETKİ VE SORUMLULUKLARI VARDIR.

BU MADDE KAPSAMINDA GENÇLİK VE SPOR ALANINA HİZMET KALİTEMİZİ ARTTIRMAK AMACI İLE SPOR ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİK.

ÇALIŞTAYIN AMACINA GEÇMEDEN KISACA SPORU TANIMLAMAK İSTERİM.

SPOR EVRENSEL KÜLTÜRÜN BİR PARÇASI, DÜNYADA DİLİ, IRKI, DİNİ FARKLI İNSANLARI BİRLEŞTİREN ÖNEMLİ BİR VASITADIR. SOSYAL VE MORAL KAZANÇLAR SAĞLAMAK AMACI İLE YAPILAN HAREKETLER TOPLULUĞU OLARAKTA TANIMLAYABİLİRİZ. KİMİ İÇİN EĞLENCE, SAĞLIK, DİNLENME KAYNAĞI OLAN SPOR, KİMİ İÇİNDE KAZANÇ YA DA SÖMÜRÜ KAYNAĞI OLMAKTADIR. ÇOÇUKLUK YILLARINDA BİR OYUN BİÇİMİNDE ORTAYA ÇIKAN SPOR, KURALLARI VE DİSİPLİNİ İLE BİRLEŞİNCE DENGELİ BİR KİŞİLİK, KOLLEKTİF BİR UĞRAŞ, SOSYALLEŞME, ÖZGÜRLÜK BİLİNCİNİN YERLEŞMESİ YÖNÜNDE GENÇLERİ ŞEKİLLENDİRİYOR.

SPOR TOPLUMUN YAPISINA VE YÖNETİCİLERİNİN  POLİTİKASINA BAĞLI OLARAK KİTLELER ARASINDA OLUMLU YA DA OLUMSUZ  BİRİKİMLERE NEDEN OLUYOR.

BİLİNDİĞİ GİBİ ÇALIŞTAY BİR GRUBUN BİR KONU HAKKINDA BİRLİKTE VERİMLİ ŞEKİLDE ÇÖZÜM ÜRETMESİNİ SAĞLAYAN, DİSİPLİNLİ BİR FİKİR ÜRETME VE KARAR ALMA ARACIDIR.

BU ÇALIŞTAYDA AMACIMIZ; KISITLI İMKANLARLA GENÇLERİ SPOR YAPMAYA TEŞVİK EDEN SPOR KULÜPLERİNE HİZMETİMİZİ ARTIRABİLMEK İÇİN SİZLERLE BEYİN ATÖLYESİ OLUŞTURMAK, İL GENEL MECLİSİNİN SINIRLI BÜTÇE İMKANLARINI ARTTIRACAK KAYNAKLAR YARATMAKTIR.

ON YAŞIMDAN İKİ YIL ÖNCESİNE KADAR SPORUN BİRÇOK ALANINDA OYUNCU, HAKEM, ANTRENÖR, TEKNİK KOMİSER OLARAK  BULUNDUM.

SPORCULARIN VE YÖNETİCİLERİN HANGİ İMKANSIZLIKLARLA MÜCADELE ETTİĞİNİ İYİ BİLİRİM. SPOR KULÜPLERİNİN KISITLI İMKANLARLA GENÇLERİ SPOR YAPMAYA TEŞVİK ETTİĞİNİN BİLİNCİNDEYİM.

PAYLAŞMASINI VE PASLAŞMASINI BİLEN NESİLLER YEŞERTMEK İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVLERİ  HEP BİRLİKTE YAPMALIYIZ.

SİNOP İL GENEL MECLİSİNDE VE SPOR  CAMİASINDA  İLK OLAN SPOR ÇALIŞTAYINA KATILIMLARINIZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDER, ALINACAK KARARLARIN  FAYDALI OLMASINI DİLERİM.22.05.2012


                                                                                                               Abdullah BATUR
                                                                                                            İl Genel Meclis Üyesi
                                                                                                         CHP Grup Başkan Vekili



 İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞINA
                                                               SİNOP
                                                                              ÖNERGE
28.06.2010 tarihinde vermiş olduğum soru önergesinde onarımı yapılan Gerze’deki konağın; İl Genel Meclis Kararına rağmen çalıştırılmamasının, kültür ve turizm alanında Gerze’ye hizmet veremeden adeta “çürümeye” terk edilmesinin  İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine ne kazandırdığını sormuştum.
Sinop İl Genel Meclisinde 05.01.2011 tarihinde konağın Gerze ekonomisine katkı sağlayacak hale getirilmesi için Meclis gündemine alınmasını  önermiştim. Önergem 07.01.2011 tarihli İl Genel Meclisi birleşiminde reddedilmiştir.
                İl Özel İdaresine tahsisli konağın bakım ve onarım çalışmaları 2005 yılında başlayıp 2006 yılında bitmiştir. 277.000 TL harcanarak onarımı yapılan konak 2012 yılı itibarı ile çürümeye devam etmektedir.
Konağın gençliğin hizmetine sunulması konağı çürümekten kurtaracaktır. Amacı gençleri sosyal, kültürel sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmesine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlayan ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmaları yürüten gençlik merkezlerinden biri de bu konakta faaliyete geçirilebilir.
Faaliyet alanlarında; uygulamalı güzel sanatlar, el sanatları spor branşlarında başlangıç ve eğitim çalışmaları, satranç izcilik kütüphanecilik, doğal ve tarihi çevreyi koruma ve öğrenme çalışmaları, eğitsel çalışmalar,  bilimsel ve teknolojik çalışmalar, dil eğitimi, gösteri ve kutlamalar, yarışmalar, kampanyalar, çevre gezileri, sergiler bulunmaktadır.
Halen Sinop Merkez ilçede ve Erfelek ilçesinde faaliyetlerini başarıyla sürdüren Gençlik Merkezlerinin tüm ilçelerimize yayılmasını sağlamak için İl Özel İdaresinin 5302 sayılı kanunun, “Görev ve Sorumluluklar” başlığının 6. Madde sine göre destek verilmelidir.
Maliye Bakanlığından görüş ve onay alınarak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü arasında yapılacak protokol ile, Gerze ilçemizdeki Yakup Ağa Konağının Gençlik Merkezine dönüştürülerek, gençliğin hizmetine verilmesinin, konağın selameti ve Gerze gençliğinin  geleceği açısından uygun olacağı kanaatindeyim.
Son kez öneriyorum! Tarihe, Devletin parasına ve Gerze’mize karşı gerekli çalışmaların yapılmasını dilerim!
                                                                                                          Abdullah BATUR
                                                                                                      İl Genel Meclis Üyesi
                                                                                                  CHP Gurup Başkan Vekili




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder