7 Haziran 2012 Perşembe

SİNOP İL ÖZEL İDARESİ PERSONEL ÖDENEĞİ


İl Genel Meclisi Başkanlığına
SİNOP  


            15 Ocak 2009 tarihli resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu'nun 2009 - 14571 sayılı kararına göre Sinop İl Özel İdaresi'nde çalışan işçilerin 30 Haziran 2009 itibari ile 13 günlük ikramiyelerin ödenmesi gerekiyordu.
            İkramiyelerin ilk yarısı 30.01.2009 da ödenmiş olup. İkinci yarısı, ilgili karara göre 30.06.2009 da ödenmesi gerektiği halde hala ödenmemiştir.
            Ödenmesi gereken ikramiye tutarı 315 işçi ve ailesini, dolayısı ile Sinop ekonomisini doğrudan ilgilendirmektedir.
            İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünden gelen 26.01.2009 tarih 40034 sayılı genelgenin geçici maddesine göre, "Personele yapılacak ödeme tutarları, Maliye Bakanlığınca tahakkuk ettirilerek aktarılacak tutarlardan fazla olması halinde aradaki fark ilgili idarelerin bütçesinden karşılanır." şeklinde net olarak ifade edilmiştir.
            İlgili genelge Sinop Valisi Sayın Mustafa Hakan GÜVENÇER tarafından 27.01.2009 tarihinde "dikkat, süreli ve acele" ibaresi ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne gönderilmiştir.
            Vilayet makamının gösterdiği hassasiyet ve uyarıyı dikkate almayan İl Genel Sekreterliği gerekli ödemeyi yapmamıştır.
            İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ödemeyi yapmama sebebi olarak da; "İl Özel İdaresi bütçesi 2008 de hazırlandığı için, 2009 yılına memur ve işçi personelinin tüm özlük haklarının Bakanlıkça karşılanacağı göz önünde bulundurulduğundan, bahsi geçen kanunla ödenek indiriminin yapılacağı hususunun bilinmesinin mümkün olmadığı." gösterilmektedir.
            Halbuki İl Özel İdaresi bütçesinin yedek ödenek faslından ödeme yapılabileceği İl Özel İdaresi Genel Sekreteri tarafından bilinmektedir.(30.01.2009 tarihli ödeme. İl Genel Meclisine sevk edilen İl Özel İdaresi'nin seyyar görev tazminatları faslı ve emekli ikramiyeleri faslı.)
             İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği çalışanların hakkı olan ama ödenmeyen 30.06.2009 tarihli ikramiyenin, sigorta prim kesintilerini Sosyal Sigortalar Kurumuna ödemiş midir? Ödediyse ikramiyeyi neden ödememiştir?         
             İl Özel İdaresi çalışanlarının, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Gereğinin yapılmasını ve tarafıma yazılı olarak bildirilmesini arz ederim. 09.08.2009

                                                                                  Abdullah BATUR           
                                                                                   İl Genel Meclisi
                                                                           C.H.P Grup Başkan Vekili  




İkramiye ödenmiştir.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder