8 Haziran 2012 Cuma

2012 YILI BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ - BASIN AÇIKLAMASI


BASIN AÇIKLAMASI

AKP Grubunun dün akşam Vitrin Haberde “Ret Oyu AKP’yi Kızdırdı.” Manşeti ile çıkan habere CHP grubunun cevabı.
            Sayın Medya mensupları; 2012 Mali Bütçesi Kasım ayı Toplantısında İl Genel Meclisinin gündemine girerek Kanun gereği Plan Bütçe Komisyonuna havale edilir. 2012 Mali Yılı Bütçe çalışmalarının başladığı gün, Bütçe Kararnamesinin CHP Gurubuna verilmediğini, tarafımızdan incelenmediği gibi Plan ve Bütçe Komisyonunda da bir çalışmanın yapılmadığından, bilmediğimiz bir konuda oy kullanamayacağımızı belirtik. İlginç olan iktidar partisi Gurup Başkan Vekili Güryay GÜZEL kendilerinde de Bütçe Kararnamesinin olmadığını ve incelemediğini belirtti.
            Uyarılarımıza rağmen Bütçe Kararnamesinin oylaması yapıldı. CHP Gurubu  olarak ret verdik. İktidar Gurubu ve MHP’li üye 2012 Mali Yılı Bütçe Kararnamesini kabul etti.
            Eleştirilerimiz sonucunda 2012 Mali Yılı Bütçesi, Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı.
            Ancak; oylama sonucu verdikleri kararın doğruluğundan şüpheye düşen AKP gurubu 11.11.2011 tarihinde onayladığı 2012 Mali Yılı Bütçe Kararnamesinin maddeler halinde incelenerek yeniden oylanması için önerge verdi.


            11.11.2011 tarihinin AKP gurubu için hikmeti bu olsa gerek.
            Önergenin akıbetini umarım hep beraber görürüz. Oysa biz bütçe kararnamesinin oylama öncesi İl Genel Meclisi tarafından incelenip, daha sonra oylanması gerektiğini söylemiştik. Verdikleri bu önerge ile bizim ne kadar haklı olduğumuzu ispatladıkları gibi kendilerine ve Sinop İl Genel Meclisine de verdikleri zararı ispatlamış oldular.
            Daha sonraki oturumlarda Eğitim Hizmetleri Bütçesinin oylamasına geçildi. Yani AKP Gurubunun üzüntülerini! Basınla paylaştığı maddeye.
            İlköğretim okullarına hizmet binası yapımı için 2010 yılı kesin hesabından gelen Kanuni pay gereği 2.996,738TL. Plan ve Bütçe Komisyonunda oy birliği ile onaylanmıştır. Bu paranın ilçelere hangi oranda dağıtılacağı Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından belirlenmemiştir. İlçelere ödenecek miktarlar Cumhur KURT’un ifade ettiği gibi “Komisyonun fedakarlığı ve marifeti ile değil, AKP Gurubu içindeki guruplaşmanın verdiği karar ile belirlenmiştir. Kendi içlerindeki rahatsızlığı bizim üzerimizden kamuoyuna sunarak gidermeye çalışan AKP gurubu her zamanki gibi gerçekleri yanlış kelimelerle ifade etmektedir.
            Meclisin çoğunluğuna sahip iktidar gurubu Meclis üyeleri kendileri çalıp, kendilerinin oynadıklarını zannediyorlar. Ama bir türlü ritim tutturamıyorlar. Çünkü maestroları yok.
            Sonuç; olarak iktidar partili Meclis üyelerinin biz CHP gurubundan sürü psikolojisinde hareket etmemizi beklemeleri amiyane tabirle safdillik olur. Bizim Mecliste sadece el kaldırıp indirmek için gelmediğimizi anlamamakta ısrar ediyorlar. Kendi emrivaki çalışmalarına CHP gurubunu ortak edemezler. Biz inanıyoruz ki “Bir Saat Adalet İle Hükmetmek, Bir Sene İbadetten Daha Hayırlıdır.”
            Biz okumadan, öğrenmeden, anlamadan, inanmadan O N A Y L A M A Y I Z. 18.11.2011



                                                                                                            Abdullah BATUR
                                                                                                            İl Genel Meclis Üyesi
                                                                                                           CHP Gurup Başkan Vekili




Hiç kimse İl Genel Meclisi CHP Grubunu yok sayamaz. Sayamadı da...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder