7 Haziran 2012 Perşembe

KÖY YANGINLARININ SEBEPLERİ


İl Genel Meclisi Başkanlığına
SİNOP

Köy yerleşim alanlarında çıkan yangınlarda kısmen veya tamamen yanan yapılarda yangın çıkış nedenleri Sinop Belediyesi İtfaiye Amirliği istatistiğine göre;
·         2008’de 16 yangının 9’u
·         2007’de 16 yangının 4’ü
·         2006’da 17 yangının 2’si
·         2005’de 23 yangının 6’sı
·         2004’de 22 yangının 9’u
·         2003’de 27 yangının 8’i
·         2002’de 18 yangının 10’u elektrik kontağından çıkmıştır.
Yangın mağdurlarının ev yardımı alabilmesi için, konumlarının 3294 sayılı kanuna uygun olması gerekmektedir. Bu kanuna göre mağdurun; sosyal güvencesinin olmaması, yanan evin ve bulunduğu arsanın tapusunun kendi üzerine olması şartları aranmaktadır.
Bu kanun kapsamında yangın mağdurlarına çoğu zaman ev yardımı yapılamamaktadır. Evlerin ya da arazilerin hisseli olması, asgari düzeyde sosyal güvenceye bağlı olunması ev yardımını engelleyen hususlar olarak karşımıza çıkmaktadır.  
Bu durumda yangın çıkışını engelleyecek tedbirlerin alınmasında; evlere kaçak akım koruma şalterinin bağlanması, otomatik sigorta sisteminin bağlanması ve elektrik tesisatının kontrolünün yapılması gerekmektedir.
Özellikle ahşap yapı sahiplerinin bu sistemler hakkında bilgilendirilip, sistemleri kullanmaları konusunda ikna edilmeleri, kendilerinin ve çevrenin güvenliği açısından çok önemlidir.
Hatalı ya da eksik bağlanan elektrik tesisatı, elektrik kablolarına kemirgen hayvanların zarar vermesi sonucunda yangın çıkma ihtimali yüksek olduğundan konunun ne kadar hassas ve ciddi olduğu anlaşılmaktadır.
Kırsalda yaşayan insanlarımız için hassasiyetle çalışan; Muhtarlarımız, TEDAŞ ve İl Özel İdaresi İmar Müdürlüğünün ortaklaşa çalışması sonucunda insanlarımızın bilgilendirilip gerekli tedbirlerin alınmasında, uyarılar ve yönlendirmeler yapılabilir. Bu çalışmaların doğacak yangınların engellenmesine katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Saygılarımla.23.08.2009



 Abdullah BATUR
İl Genel Meclisi Üyesi
C.H.P Grup Başkan Vekili


Bu toplantılar hala yapılamamaktadır. Köy evleri ahlarla vahlarla elektrik kaçaklarından yanmaya devam etmektedir. Çok yakında bir önerge daha vereceğim.08.06.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder