12 Haziran 2012 Salı

SİNOP ATATÜRK DEVLET HASTANESİ HAVALANDIRMA SORUNU





VALİLİK MAKAMINA

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Poliklinikleri Pazartesi, Salı günleri acil servisten
gelenler dahil 2500-3000 hastaya, diğer günler 1500- 2000 hastaya hizmet vermektedir.

Haftalık 10.000-12000 hastaya hizmet veren Polikliniklerin hasta yoğunluğu yaz
aylarında daha da artış göstermektedir.

Mevcut mimarisi itibarı ile hastalar ve personel için yorucu bir bina olan hastanenin en
önemli sorunlarından biri havalandırma eksikliğidir.

Yeni sayılan hastanenin, havalandırma sistemi projesi olmadan yapılması ve faaliyete
geçirilmesi sağlığa hizmetle ters düşen bir uygulamadır. Hastanenin poliklinik bekleme
salonlarında havalandırma sistemi olmayışı, salonların doğal havalandırmaya müsait
olmaması hastane personelini, hastaları ve doktorları rahatsız etmektedir.

Kışın ısınma sisteminden, yazın havaların sıcaklığından ortama hakim olan her türlü
koku nefes almayı zorlaştırdığı gibi tahammül sınırlarını da zorlamaktadır.

Sayın Valim; hastaların ve hastane çalışanlarının bu sağlıksız ortadan kurtulmaları için
Atatürk Devlet Hastanesine ısıtma- soğutma- havalandırma sisteminin acilen kurulması
gerekmektedir.

Gereğini dilerim.12.06.2012

SAYGILARIMLA
Abdullah BATUR
İl Genel Meclisi Üyesi
CHP Grup Başkan Vekili



Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz Konuya Açıklık Getirdi

Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında çıkan ilimiz Atatürk Devlet Hastanesinde havalandırma sıkıntısının yaşandığına yönelik haberlere, Sağlık İl Müdürü Osman Açıkgöz açıklık getirdi.
Devlet hastanesinde havalandırma sıkıntısının yaşandığına dair haberler üzerine gazetemiz muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Sağlık İl Müdürü Osman Açıkgöz” 2011 Mali Yılı içerisinde 10/06/2011 tarihinde 11 adet 48000 BTUH salon tipi Klima alım ihalesini açık ihale olarak yapıldığını fakat verilen teklifin şartnameye uygun olmadığından dolayı iptal edildiğini, bunun üzerine tekrar 18/08/2011 tarihinde 10 adet 48000 BTUH Salon tipi klima alım ihalesinin 21/b pazarlık usulü ile tekrar ihaleye çıkıldığını ancak ihaleye teklif çıkmadığından dolayı alımın gerçekleştirilemediğini” dile getirdi.
Şu anda poliklinik için 6 adet salon tipi klima için şartname hazırlandıklarını ve ihale aşamasında olduklarını söyleyen Açıkgöz: “Salon tipi klimalar için 3 kez ihale yapmak zorunda kaldık. Şu an şartnameler hazır ihale aşamasındayız ve bu klimalar büyük boyutlu cihazlar olduğundan samsundan başvuru yapılmasını beklemekteyiz.” Dedi.
Havalandırma konusu üzerinde çok çalıştıklarını fakat bazı poliklinik alanlarında tavan alçak olduğundan doğal havalandırma imkanının olmadığını belirten Açıkgöz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elemanlarına keşif yaptırılmış olduğunu ve havalandırma sisteminin poliklinik katının tavan yüksekliğine uymadığından dolayı yaptırılamadığını, mevcut elektrik tesisatının salon tipi klimalar için yetersiz olduğundan pano odasından yapılacak salon tipi klimalar için poliklinik katına hat çekilerek mevcut elektrik hattının güçlendirme işinin son bir ay içerisinde bitirildiğini Poliklinik için 6 adet salon tipi klima için şartname hazırlanmış olup ihale aşamasında olduğunu, mevcut havalandırmanın doğal yollardan yangın merdiveni ve poliklinik giriş kapıları açık tutularak yapıldığını kaydetti.
Şimdilik yangın merdiveni çıkışlarının iç kapıları açılarak hastanede poliklinik katının havalandırmasına yardımcı olmaya çalışıldığını kaydeden Açıkgöz konuşmalarını şöyle sürdürdü:”09.05.2012 saat 13.00 ile 16:20 arasında ve 10.05.2012 saat 08:00 ile 15:30 saatleri arasında Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Poliklinik katında yapılan gözlemlerde; sabah saat 08:00 ile 10:30 saatleri arsında poliklinik katındaki bankoların bulunduğu alanlar, koridorların orta kısmına gelen oturma gruplarında ve hastalarımızı poliklinik kapılarında beklemelerinden ve binanın fiziki şartları nedeniyle havalandırmanın yetersiz olduğu görülmüş, Hastalarımızın elektronik hata takip sistemi olmasına rağmen özellikle Dâhiliye, Kardiyoloji Göğüs Hastalıkları ve Pediatri poliklinikleri kapılarının önünde aşırı yığılmaları gözlenmiş,  Polikliniklerde muayene başlama saatinin genel olarak sabah 09:15, öğleden sonra 14:00 olduğu gözlemlenmiştir. Yangın merdiveni çıkışların iç kapıları açılarak Hastanede poliklinik katının havalandırmasına yardımcı olmaya çalışıldığı gözlenmiş, Özellikle poliklinik katında bulunan kan alma bölümünün vezne tarafındaki kayıt kabul kısmında havalandırmayı sağlayacak herhangi bir şey olmadığı burada özellikle sabah poliklinik saatlerinde tetkik vermek için kayıt kabul alanında bekleyen hastalar nefes almakta zorlandığın, polikliniklerde saat 16:00 itibariyle hasta kalmadığı gözlenmiştir.12.06.2012 tarihi saat 13:00 ile 14:15 arası yapılmış olan gözlemde Sinop Atatürk Devlet Hastanesi poliklinik katının havalandırmanın yetersiz olduğu, çocuk, göğüs hastalıkları, kardiyoloji ve dahiliye poliklinikleri önünde yığılmalar olduğu, hastalarımızın bekleme koltuklarında yer olduğu halde poliklinik kapıları önünde bekledikleri, özellikle poliklinik katındaki bankoların bulunduğu alanlarda aşırı hasta yığılmaları nedeniyle havasız kaldığı, yangın merdiveni çıkışların iç kapıları açılarak Hastanede poliklinik katının havalandırmasına yardımcı olmaya çalışıldığı gözlenmiştir.” Dedi.

 

SORUNUN GERÇEKÇİLİĞİ SAĞLIK MÜDÜRÜ TARAFINDAN DA KABUL EDİLMİŞ. ASGARİ ÇÖZÜM YOLUNA GİDİLMİŞTİR. 




Sayın Osman AKSU

İl Genel Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkan Vekili Abdullah BATUR’un 12.06.2012 tarihinde Atatürk Devlet Hastanesi Poliklinik salonlarındaki havalandırma sorunu ile ilgili Valilik Makamına verdiği yazılı öneri sonucu, Sağlık İl Müdürü Sayın Osman Açıkgöz’ün Haber 57 haber sitenize,  gazetenize yaptığı  açıklamasında;
 Sayın Müdürün 2011 yılında salon tipi klima ihalelerinin sonuçsuz kaldığını açıklaması konuya bir açıklık getirmiyor. Yine yeni bir ihale aşamasında olduklarını da belirterek lokal çözüm yolunda çalıştıklarını ifade ediyor! İnsanlarımız Atatürk Devlet Hastanesinde havalandırma sorununu yaşamaya devam ediyor.
Sayın Müdür elektrik tesisatının salon tipi klimalara uygun hale getirilmesinin 1 ay önce tamamlandığını belirttiğine göre,  1 yıl önceki ihalelerde elektrik tesisatındaki yetersizliğin atlandığını düşündürüyor!
Sayın Müdür poliklinik muayene odalarındaki mevcut klima sayısından ve elektrik giderinden bahsetmemektedir!
Sayın Müdür sorunun varlığını kabul ediyor. Ancak tavan yüksekliğinin havalandırma sistemi yapmaya müsait olmadığını belirtiyor! Öyleyse hastanenin poliklinik EKG ve EFORLU EKG bölümlerinde havalandırma sistemi nasıl yapılmıştır? Yani sorun tavan yüksekliğinde değil, asma tavan yüksekliğindedir!
Sayın Müdürün Polikliniklerin havasızlığı konusunda hastaların polikliniklerde yığılmasını sebep göstermesi de hastane şartlarının gözden kaçtığını düşündürüyor.
Sayın Müdür teknik olarak yanıltılmıştır! Önerim Devlete, hastalara ve hastane çalışanlarına çözüm getirecektir.
Bu güne kadar, farklı çalışmalarından tanıdığımız Sayın Müdürün Sinop Atatürk Devlet Hastanesi  ISITMA – SOĞUTMA – HAVALANDIRMA SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNDE başarılı olmasını dilerim.18.06.2012

Abdullah BATUR
İl Genel Meclis Üyesi
CHP Grup Başkan Vekili

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder