2 Şubat 2013 Cumartesi

BOYABAT SU KEMERLERİ HAKKINDA SORU ÖNERGESİ VERİLDİ - BOYABAT GAZETESİ - 02.02.2013




Boyabat Su Kemerleri hakkında 

soru önergesi verildi


İl Genel Meclisi üyesi Abdullah Batur, bir soru önergesi vererek geçtiğimiz aylarda bir basın toplantısı ile duyurulan Boyabat’taki üç su kemeri hakkında neler yapıldığını sordu.

Türkiye'deki su mühendisliği anıtlarını araştıran Bilim Gazetecisi İrfan Unutmaz bu araştırmaları sırasında Boyabat'ta bulunan üç su kemerini ve bunlara bağlı su yollarını inceledi. WİLO firmasının destekleriyle bu araştırmalarını kitaplaştırıyor. Bu çalışmalarını kamuoyuna duyurmak için geçtiğimiz aylarda Boyabat'ta bir basın toplantısı düzenlenmişti. Sinop İl Genel Meclisi üyesi CHP Grup Başkanvekili Abdullah Batur bir soru önergesi vererek araştırması yapılan bu su kemeleri ile ilgili olarak neler yapıldığını sordu.


İl Genel Meclisi Başkanlığına

SİNOP


Soru Önergesi

Anadolu’da Antik Dönemden Günümüze Su Mühendisliği Harikaları ve Rotaları kitabının çalışmaları sırasında Boyabat İlçemizde tarihi 3 su kemeri keşfedilmiştir. “kaynaklarda olmadığı” belirtilen su kemerleri için basın toplantısı da düzenlenerek konu ulusal basına kadar ulaştırılmıştır.
Kitabın yazarı İrfan UNUTMAZ, Melis AKÇİN, Gökhan UZUNER ve Boyabat Belediye Başkanı Mehmet ERMİŞ tarafından 21 Eylül 2012 tarihinde basın açıklaması yapıldığı da herkes tarafından bilinmekte olan su kemerleri ile ilgili;
• Sinop Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, basın açıklamasından önce bugüne kadar yapılan çalışmalar nelerdir?
• Sinop Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, basın açıklamasından sonra bugüne kadar yapılan çalışmalar nelerdir?
• Su kemerleri Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kayıt altına alınmış mıdır? Alındı ise ne zaman kayıt altına alınmıştır?
• Şayet kayıt altına alınmadı ise sebebi nedir?
• Sinop Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün, Roma Döneminden kaldığı söylenen su kemerleri ile ilgili yapması gereken çalışmalar nelerdir?

Yukarıdaki sorularımın, İl Genel Meclisinin Bilgi Edinme ve Denetim Yolları Madde 18’e göre yazılı olarak tarafıma iletilmesini dilerim.01.02.2013


Abdullah BATUR
İl Genel Meclisi Üyesi
CHP Grup Başkan Vekili






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder