21 Ekim 2015 Çarşamba

AÇIKLAMAM YEREL BASINDA (VİTRİN HABER)




Abdullah Batur'dan "sitemli" açıklama

Hizmete açılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzuyla ilgili değerlendirmede bulunan Sinop İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Batur; daha önce istifa ettiği CHP'nin o dönemdeki yöneticilerine sitem etti.





Hizmete açılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzuyla ilgili değerlendirmede bulunan Sinop İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Batur; daha önce istifa ettiği CHP'nin yöneticilerine sitem etti.

Abdullah Batur; "Keşke bu tür tesisleri ve yatırımları ilimize kazandırmak için o zaman mensubu olduğum partinin belediyesinin desteği ile yapabilseydik. Ancak bu çalışmalarıma ve önerilerime destek verecek ne Vekil, ne İl Başkanı, ne Merkez İlçe Başkanı, nede Belediye Başkanı vardı" dedi. 

Daha önce CHP'den istifa ederek görevine bağımsız olarak devam eden Sinop İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Batur, bir sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada Sinop Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Dönemin AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak'a teşekkür eden Abdullah Batur, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Batur açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Sayın valinin daveti üzerine bugün saat 17.00 da Sinop Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun tanıtım organizasyonuna katıldım. Sayın Valinin 20 dakika geç gelmesi ile başlayan tanıtımda keyifli anlar yaşadım. Havuz ve yanındaki Gençlik Merkezi gençlerin ihtiyacına yönelik tesisler olmuş.

Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun Başlangıç Hikâyesi; 2009 yılı yerel seçimlerinden sonra İl Genel Meclisi Üyesi ve Grup Başkan Vekili olarak çalıştığım dönemde Sayın Fatma Baş ziyaretime geldi. Sinop’un fedakâr gönüllülerinden Sayın Fatma Baş; Sinoplu engellilerin yüzme sporunda Türkiye çapında dereceler yaptıklarını ve yüzme sporunun engelliler için önemini anlattı.

Sinop merkez ilçede yüzme havuzu ihtiyacını ve gerekliliğini ifade ederek benden ilgilenmemi istedi.  Konuyu Sayın Necdet Kanal ile birlikte zamanın İktidar Partisi İl Başkanı Sayın Cengiz Tokmak’a detaylı bir şekilde aktardık. İl Genel Meclisinde bu sorunu çözebileceğimizi, bu iş için bütçemizin yeterli olduğunu açıkladım. 

İki üç gün içinde Ankara’ya gidecek olan Cengiz bey projeyi başka kanaldan hayata geçirmeyi düşünerek o günkü Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Bey’i telefonla arayarak ‘bana bir gün içinde yarı olimpik yüzme havuzu projesi yollayın’ dedi.

Taleplerimizi dinleyip yüzme havuzunu hayata geçirten Sayın Cengiz Tokmak’a teşekkür ederim. Sayın Fatma Baş sayesinde göle attığımız taşın halkaları kıyıya ulaştı. Yapımı tamamlanan yüzme havuzundan engellilerimizin de en iyi şekilde faydalanması için gereken planlama ve çalışmaların yapıldığını görmek beni çok mutlu edecektir.

Artık Sinop’unda bir yüzme havuzu var. Emeği geçen herkese teşekkür eder, ilimize uğurlu ve hayırlı olmasını dilerim. 

Keşke bu tür tesisleri ve yatırımları ilimize kazandırmak için o zaman mensubu olduğum partinin belediyesinin desteği ile yapabilseydik. Ancak bu çalışmalarıma ve önerilerime destek verecek ne Vekil, ne İl Başkanı, ne Merkez İlçe Başkanı, nede Belediye Başkanı vardı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder