10 Ekim 2015 Cumartesi

"GERZE KAYMAKAMI VE GENEL SEKRETER VEKİLİ BÜLENT BAYRAKTAR" HAKKINDAKİ MECLİS TUTANAKLARI YEREL BASINDA - 09.10.2015

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDIĞIMIZ
"
GERZE KAYMAKAMI VE GENEL SEKRETER VEKİLİ BÜLENT BAYRAKTAR MECLİSE GELMİYOR"
ÖNERGEMİZ 

SİNOP PUSULASI GAZETESİ'NDE




BATUR'DAN VERYANSIN; NEDEN GELMİYOR?



İl Genel Meclis üyesi Abdullah Batur; Gerze Kaymakamı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili Bülent Bayraktar’ın meclisteki toplantılara gelmediğini iddia ederek meclis oturumunda konuyu İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu’ya yöneltti.


İl Genel Meclisi’nin toplantısı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Meclis’in gündeminde bu kez farklı bir konu vardı; bu da Özel İdare Genel Sekreter Vekili’nin toplantılara gelmemesiydi.
BÜLENT BAYRAKTAR MECLİS’E NEDEN GELMİYOR?

Meclis oturumunda konuyu gündeme getiren Abdullah Batur; “İl Özel İdaresi’nin karar organı olan İl Meclisi’nin toplantılarıyla ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve birim müdürlerince bilgi verilmesidir. Genel Sekreter vekili olarak atanmış olan kişi iki toplantıdır meclise gelmemektedir” diyerek Türkiye Cumhuriyeti İl Genel Meclisi çalışma yönetmeliğinin meclis toplantıları son parafını okudu. Batur, kanunda açıkça ifade edilen “İl Özel İdare Teşkilatı ve İldeki kamu kurum ve kuruluşlarının birim amirleri gündemdeki konularla ilgili olarak meclis toplantılarına davet edilebilir ve bilgi alınabilir” maddesine dayanarak Genel Sekreter vekili Bülent Bayraktar’ın meclis oturumlarına katılmadığını ve meclisi “muhatap almadığını” iddia etti.


“MECLİS İSTEDİĞİ ZAMAN GELMEK ZORUNDA, EN DEĞERLİ UNSUR SİNOP’TA İL GENEL MECLİSİDİR”
Meclis üyesi Abdullah Batur geçen haftaki meclis oturumunda söz aldı ve İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu’ya “Bülent Bayraktar’ın Meclis Toplantılarına Neden Katılmadığı” ile ilgili soruyu yöneltti.
Batur’un “Sayın Meclis, Genel Sekreter sunumunda yine Genel Sekreter Yardımcısı sunum yapmıştır. Acaba Genel Sekreter vekili izinli midir?” sorusu üzerine açıklama yapan Meclis Başkanı Gündoğdu;“Genel Sekreter vekili izinli değil. Şuanda Ayancık’ta bir toplantıdaydı. Oradan da bir köye gidecekti. Zannediyorum her kazada Özel İdare birimlerinin durumlarını yerinde görerek Kaymakamlarla toplantı yaparak bir ilin genel durumu hakkında bilgi alma gayreti içinde benim gördüğüm. Bir şeyler yapabilmenin gayreti içinde duruma da vakıf olabilmenin düşüncesi içinde olduğunu ben öyle sezinliyorum. Bu gün de ilçede toplantıdaydı. Aramızda değildi.” şeklinde bir yanıt verdi.


GENEL SEKRETER, MECLİS TOPLANTISINDA OLMAK ZORUNDADIR
Açıklamayı yeterli bulmayan Abdullah Batur ise cevaben şunları söyledi; “Bu açıklama şahsım adına yeterli değildir. Meclise Genel Sekreterlik yapan adam gelecektir. Meclisin huzurunda Özel İdarenin yaptığı çalışmaları anlatacaktır. Meclis üyeleri doğru olanları tebrik edecektir. Yanlış olanları eleştirecektir. Köye gidemez Genel Sekreter, Meclis toplantısında olmak zorundadır. Olmazsa buradaki birim amirlerinin burada olmasına gerek yoktur. Hepsinin yollanması gerekir. Bu sizden kaynaklanıyorsa sizin yanlışınız eğer Genel Sekreter vekilinden kaynaklanıyorsa onun yanlışı. Seçilmişlere saygısı olmayan Genel Sekreter Vekiline benim saygı duymam mümkün değildir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder