11 Aralık 2012 Salı

7 Aralık 2012 Cuma

ÖNERGEMİZ - İL GENEL MECLİSİ KARARI İLE KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN YAPAY ŞEKER KONFERANSI "SIKINTI VAR" - 05.12.2012 - TATLI ZEHİR ŞEKER

"SIKINTI VAR"

 

SARAYDÜZÜ BAHÇEKÖY ALTYAPI ÇALIŞMALARININ ARAŞTIRILMA ÖNERGESİ "BİR TÜRLÜ SONUÇ ALAMADIM" - 05.12.2012

"BİR TÜRLÜ SONUÇ ALAMADIM"

 

ÖZEL İDARE MİSAFİRHANESİ İÇİN İKTİDAR GRUBUNUN ÖNERGESİ "ÖRNEK UYGULAMA" - 05.12.2012

"ÖRNEK UYGULAMA"

 

AYANCIKSPOR ÖNERGEMİZ GÜNDEME ALINDI - 05.12.2012


UZUNGÜRGEN KÖYÜ ŞEHİT ADI VERİLMESİ - 04.12.2012


DURAĞAN SPOR SALONU YER TAHSİSİ (MECLİSE YAKIŞMIYOR) - 04.12.2012


GÜNDEM İLE İLGİLİ ÖNERİ - 04.12.2012


ENCÜMEN KARARLARI - DİKKAT - 04.12.2012


TURİZM ÖNERGEMİZ - 04.12.2012


5 Aralık 2012 Çarşamba

DURAĞAN YURT SORU ÖNERGESİ - 05.12.2012


İl Genel Meclisi Başkanlığına

                                                                                                     SİNOP
 

SORU ÖNERGESİ;
 

Durağan ilçesinde yapımı tamamlanan Ortaöğretim Öğrenci Yurdu daha kullanılmadan iç ve dış sıvalarının dökülmeye başlaması üzerine sorumluların araştırılarak, haklarında gerekli işlemin yapılabilmesi için İl Genel Meclisi Üyelerinden Sayın Mahmut YURTSEVEN, Sayın Güryay GÜZEL, Sayın Ahmet YILDIZ, Sayın Erkan ÖRNEK tarafından 07.08.2012 tarihinde Meclis Başkanlığına Önerge verilmiştir. Önerge oybirliği ile kabul edilmiştir.

Önergenin kabulü sırasında İktidar Grubunaönergeyi veriyorsunuz, takip etmezseniz biz takip ederiz” demiştik.

07.09.2012 tarih, 399 Karar Sayısı ile “Valilik Makamı tarafından gerekli yasal incelemelerin yaptırılarak, konu ile ilgili sorumluların araştırılarak haklarında gerekli işlemin yaptırılması” da oy birliği ile kabul edilmişti.

Geçen zaman içinde alınan kararla ilgili yapılan çalışmaların “ Meclisin Bilgi Edinme ve Denetim Yolları Madde 18’e “ göre yazılı olarak tarafıma bildirilmesini dilerim.05.12.2012

 

                                                                                                            Abdullah BATUR
                                                                                                        İl Genel Meclisi Üyesi
                                                                                                      CHP Grup Başkan Vekili

3 Aralık 2012 Pazartesi

SPOR ÖDÜLÜ 3 BANT DÜNYA 2.Sİ ÖMER KARAKURT'UN - 03.12.2012



            
            21. Dönem İl Genel Meclisi CHP Grubunun Sanat, Çevre, Tarım Ödüllerinden sonra, Spor Ödülü Gençler 3 Bant Dünya 2.si Ömer KARAKURT’un.








Dünyanın en iyi 16 bilardocusunun katılımı ile İspanya’da yapılan Gençler Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonasında Dünya 2.si olan ayrıca İtalya’da yapılan Gençler Avrupa 3 Bant Bilardo Şampiyonasında Avrupa 2.liğinin de sahibi olan Sayın Ömer KARAKURT ile gurur duyuyoruz.
Sayın Ömer KARAKURT bu ödülleri elbette kendi yeteneği ve emeği ile kazandı. Ama biliyoruz ki bu başarıların arkasında anne - babasının sonsuz desteği ve emeği vardır. Onlara da ayrıca teşekkür ediyoruz.
Bilardo sporu Avrupa’nın en seçkin 5 branşı arasında yer almaktadır. Sinop Bilardo İl Temsilciğinin bütün çalışmalarına ve başarılarına rağmen hak ettiği gündeme sahip olmaması, Sinop’un spor alanında bir kaybıdır.
Bildiğimiz gibi bilardoda 3 önemli unsur var. Duruş-Tutuş-Vuruş. Bu 3 unsuru mükemmel ahenk ve yeteneği ile birleştirerek toplara yön çizen Sayın Ömer KARAKURT’a bilardo otoriteleri  “Bilardonun Yeni Prensi” diyor.







             Sayın Ömer Karakurt Sinop’u, Türkiye’yi, Avrupa’yı başarı ile temsil eden bir bilardocu. Eğer gezegenler arası bir şampiyona olsaydı eminiz Dünya’yı da en iyi şekilde temsil ederdi.



Biz de, yolunun açık olmasını dileyerek 21. Dönem İl Genel Meclisi CHP Grubu olarak Sayın Ömer KARAKURT’u tebrik ediyor, Spor Ödülümüzü kendilerine takdim ediyoruz.03 ARALIK 2012
 

 

BÖLÜM 1

 

BÖLÜM 2

 
Abdullah BATUR
İl Genel Meclisi Üyesi
CHP Grup Başkan Vekili

30 Kasım 2012 Cuma

30 KASIM ANMA GÜNÜ İLE İLGİLİ SORU ÖNERGEMİZ - 30.11.2012

İl Genel Meclisi Başkanlığına

SİNOP

             30 KASIM 1853 Kırım Savaşında SİNOP Limanında Şehit olan 2000 Levent in 30 KASIM tarihlerinde anılabilmesi için 05 ARALIK 2012 tarihinde CHP Grubu olarak İl Genel Meclis Başkanlığına ÖNERGE vermiştik.

             ÖNERGEMİZ 04 OCAK 2012 tarihinde İl Genel Meclisinde oybirliği ile kabul edilip Şehitlerimizin Rahmetle anılması, Şehitler Çeşmesinin Anıtsal yapıya dönüştürülmesi yönünde karar alınmıştır.

             18 KASIM 2012 tarih ve 6958 sayı ile Sinop Valiliğinden çıkan 30 KASIM 2012 Sinop Deniz Şehitleri Anma Programında davetli listesinde İl Genel Meclisi Üyeleri bulunmamaktadır.

1-) Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Törenler Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanan törene Meclis Üyeleri neden davet edilmemiştir?

2-) Karar alan Meclis Üyelerinin bu toplantıda bulunma hakları yok mudur?

3-) İl Genel Meclis Üyeleri Sinop Protokol Listesinden çıkarılmıştır da İl Genel Meclis Başkanına haber mi verilmemiştir?

4-) Kararını aldığımız bir anma gününe davet edilmemiş olmak Meclisin saygınlığına gölge düşürmez mi?

5-) Şayet dağıtım hatası yapıldı ise sorumlusu kim veya kimlerdir? Gereği yapılmış mıdır? Yapıldı ise sonucu nedir?

       Sorularımı Meclisin Bilgi Edinme ve Denetim Yolları Madde 18 e göre yazılı olarak ve anlaşılır bir şekilde cevaplandırılarak tarafıma ivedi olarak iletilmesini dilerim.30 KASIM 2012


Abdullah BATUR
İl Genel Meclis Üyesi
CHP Grup Başkan Vekili

24 Kasım 2012 Cumartesi

KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ "ÇALIŞAN"INA TARAFIMIZDAN SANİYESİNDE CEVAP!!! - 24.11.2012

Sayın Medya Mensubu;
 
Sinop Tarihi Cezaevi Tahsisi ile ilgili Valilik Makamına verdiğimiz Önergeye Sinop Kültür ve Turizm Müdürlüğünden kendi tanımına göre “bir çalışan” tepki niteliğinde açıklama yapmaya çalışmıştır.
 
Resmiyet hiyerarşisinde sık karşılaşılan ,”amire yaranma” çabası hissedilen açıklamada, Müdürlük “çalışanı” Sinop çıkarlarını savunmayı ve bürokrasinin çarklarını hızlandırmayı amaçlayan çalışmaları “dar kafalılık” olarak değerlendiriyor. Kapasitesinin sınırlarını gösteriyor.
 
İl Özel İdaresinin ve kendi Bakanlığının bütçesi yetersiz olduğundan, sahip olduğu değerleri korumaya ve yaşatmaya gücü yetmeyince o değerleri devretmekte ya da elden çıkartmakta beis görmeyen “çalışanın” değer yargıları, İlimiz çıkarlarını koruma amacı taşımamaktadır.
 
Ayrıca, Sendikal sıfatta taşıdığını belirten “çalışan”ın bu düşünce şekli kendisi ile aynı dünya görüşünü paylaşan insanlar tarafından da tepki ile karşılanmıştır.
 
Grup olarak bu açıklamayı ve “çalışanı” kınıyor, varlık göstermek istiyorsa; Savunmaya çalıştığı projenin hangi safhada olduğunu açıklamasını, projenin 20 Temmuz 2012 den sonraki safhasında ne yapabileceğini, şayet proje sonuçlandığında AB Alan Yönetiminin neresinde duracağını kamuoyuna anlatmasını tavsiye ederiz.
 
Yakup ağa Konağı içinde ilgili önergelerimizi okuması kapasitesinin sınırlarını genişletecektir. Böylece kendi görüşlerini dikte ettirilmeden ifade edebilecektir.
 
Son olarak; Tarihi Sinop Cezaevinin, işgüzar “ÇALIŞAN” lar tarafından ticari heveslere oyuncak edilen PAŞA TABYALARI nın tecrübesini yaşamamasını temenni ederiz.
 
Grubumuzun çalışma sistemini bilmeden, öğrenmeden, anlamadan, birilerini memnun etmek adına açıklama yapmamasını, işine bakmasını tavsiye ederiz.26.KASIM.2012
 
Abdullah BATUR
İl Genel Meclis Üyesi
CHP Grup Başkan Vekili

SİNOP TARİHİ CEZAEVİ İLE İLGİLİ ÖNERGEMİZE BİR DE KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ "ÇALIŞAN"INDAN CEVAP GELDİ - 24.11.2012

 

"SENDİKADAN CEZAEVİ TEPKİSİ


Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Kültür ve Sanat Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası Sinop İl Temsilcisi Metin Süren son günlerin tartışma konusu olan Tarihi Sinop Cezaevi ile ilgili yapılan açıklamalara tepki gösterdi.


 
 
 
Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Kültür ve Sanat Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası Sinop İl Temsilcisi Metin Süren son günlerin tartışma konusu olan Tarihi Sinop Cezaevi ile ilgili yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Süren, "Bu tür dar mantıklı yaklaşımlar, İlimizin gelişimine katkı sağlamaz!" dedi. 

Tarihi cezaevinde önemli ve büyük çalışmaları görmezden gelmenin büyük yanlış olduğunu dile getiren Metin Süren, tarihi mekanın İl Özel İdaresi'ne mi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na mı tahsisli olmasının tartışılmasının dahi abesle iştigal olduğunu belirtti. Metin Süren açıklamasında şunları söyledi; "Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve yaklaşık on bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Sinop'ta ki kültür varlıklarının temelini oluşturan kale surları ve iç kale içersinde yer alan ve bir döneme damgasını vuran Tarihi Cezaevi kompleksinin bir bütün olarak değerlendirilmesi için yıllar süren proje çalışmalarını ve oluşturulan bu projelerin Avrupa Birliği hibe programına sunulması ve kabul ettirilmesi çalışmalarını görmeden, bilmeden çok dar bir çerçeveden basit bir şekilde  Tarihi Cezaevinin mevcut durumunun eleştirilmesi üzüntüyle karşılanmıştır.

'Böyle bir tartışma abesle iştigal'
İlimiz için çok önemli olan ve 9.2 milyon Avro bütçesi olan (bütçenin %20 si Kültür ve Turizm Bakanlığınca karşılanacaktır.),büyük bir projenin  finanse edilmesi ne İl Özel İdare Bütçesi ne de Bakanlık Bütçesi ile mümkün değildir. Hal böyle iken yaklaşık yedi yıl İl Özel İdaresine tahsisli kalmasına rağmen hiçbir şey yapılamayan söz konusu kültür varlığının İl Özel İdaresine mi, Kültür ve Turizm Bakanlığına mı tahsisli olmasının tartışılması dahi abesle iştigaldir.

Bunun bir örneği de Gerze İlçemizdeki Tarihi Yakup Ağa Konağıdır. Bu kültür varlığı da yıllardan beri İl özel İdaresine tahsisli olup, kapalı bulunmakta ve kaderine terk edilmiş vaziyettedir. Bu Kültür varlığının da kültürel amaçlı yada turizm amaçlı değerlendirilmek üzere ivedilikle Kültür ve Turizm Bakanlığına tekrar devredilmesi gerekmektedir. "

13 Kasım 2012 Salı

İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ - 13.11.2012

BÖLÜM 1
 
 
BÖLÜM 2

BÜTÇE ÜZERİNE GÖRÜŞÜMÜZ - 13.11.2012


YOL VE ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ - 13.11.2012


PLAN PROJE YATIRIM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ - 12.11.2012


İMAR MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ - 12.11.2012


MECLİS SALONU TARTIŞMASI - 09.11.2012

BÖLÜM 1
 
 
 
BÖLÜM 2


DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ - 09.11.2012

BÖLÜM 1
 
 
 
 
BÖLÜM 2
 


BÜTÇE 2. OTURUM - 09.11.2012

İNSAN KAYNAKLARI BÜTÇESİ
"HER ŞEYİN SORUMLUSU İŞÇİLER"
 
BÖLÜM 1
 
 
BÖLÜM 2