24 Kasım 2012 Cumartesi

SİNOP TARİHİ CEZAEVİ İLE İLGİLİ ÖNERGEMİZE BİR DE KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ "ÇALIŞAN"INDAN CEVAP GELDİ - 24.11.2012

 

"SENDİKADAN CEZAEVİ TEPKİSİ


Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Kültür ve Sanat Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası Sinop İl Temsilcisi Metin Süren son günlerin tartışma konusu olan Tarihi Sinop Cezaevi ile ilgili yapılan açıklamalara tepki gösterdi.


 
 
 
Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Kültür ve Sanat Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası Sinop İl Temsilcisi Metin Süren son günlerin tartışma konusu olan Tarihi Sinop Cezaevi ile ilgili yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Süren, "Bu tür dar mantıklı yaklaşımlar, İlimizin gelişimine katkı sağlamaz!" dedi. 

Tarihi cezaevinde önemli ve büyük çalışmaları görmezden gelmenin büyük yanlış olduğunu dile getiren Metin Süren, tarihi mekanın İl Özel İdaresi'ne mi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na mı tahsisli olmasının tartışılmasının dahi abesle iştigal olduğunu belirtti. Metin Süren açıklamasında şunları söyledi; "Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve yaklaşık on bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Sinop'ta ki kültür varlıklarının temelini oluşturan kale surları ve iç kale içersinde yer alan ve bir döneme damgasını vuran Tarihi Cezaevi kompleksinin bir bütün olarak değerlendirilmesi için yıllar süren proje çalışmalarını ve oluşturulan bu projelerin Avrupa Birliği hibe programına sunulması ve kabul ettirilmesi çalışmalarını görmeden, bilmeden çok dar bir çerçeveden basit bir şekilde  Tarihi Cezaevinin mevcut durumunun eleştirilmesi üzüntüyle karşılanmıştır.

'Böyle bir tartışma abesle iştigal'
İlimiz için çok önemli olan ve 9.2 milyon Avro bütçesi olan (bütçenin %20 si Kültür ve Turizm Bakanlığınca karşılanacaktır.),büyük bir projenin  finanse edilmesi ne İl Özel İdare Bütçesi ne de Bakanlık Bütçesi ile mümkün değildir. Hal böyle iken yaklaşık yedi yıl İl Özel İdaresine tahsisli kalmasına rağmen hiçbir şey yapılamayan söz konusu kültür varlığının İl Özel İdaresine mi, Kültür ve Turizm Bakanlığına mı tahsisli olmasının tartışılması dahi abesle iştigaldir.

Bunun bir örneği de Gerze İlçemizdeki Tarihi Yakup Ağa Konağıdır. Bu kültür varlığı da yıllardan beri İl özel İdaresine tahsisli olup, kapalı bulunmakta ve kaderine terk edilmiş vaziyettedir. Bu Kültür varlığının da kültürel amaçlı yada turizm amaçlı değerlendirilmek üzere ivedilikle Kültür ve Turizm Bakanlığına tekrar devredilmesi gerekmektedir. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder